fotbollströja med eget namn Chelsea har slagit Arsenal 4-1 i Baku för att lyfta Europa League-trofén

fotbollströja med eget namn Chelsea har slagit Arsenal 4-1 i Baku för att lyfta Europa League-trofén. Efter en eländig första halvlek slog Chelsea på stilen efter pausen. tre mål inom 16 minuter under andra halvåret genom Olivier Giroud, Pedro och Eden Hazard.

Arsenal drog en tillbaka genom Alex Iwobis lysande strejk, men Hazard gjorde en till för att vinna trofén. Chelsea och Arsenal fick bara 6000 biljetter vardera på Olympic Stadium, som har en kapacitet på 68 000. UEFA förstörde Europa League-finalen Chelsea ordförande träffade Juves ordförande att meddela Hazard den 3 juni, men färre än 5 500 fans mellan de två klubbarna gjorde den 2900 mil långa resan från London till Azerbajdzjan, och du kunde säga inuti arenan. Det fanns ingen atmosfär och det kändes som en match före säsongen snarare än en europeisk final. För att vara rättvis gjorde underhållningen på planen inte för mycket för att upphetsa fansen på arenan.

Chanserna var få och långt ifrån under de första 45 minuterna. Arsenal fick ett straffrop avvisat när Alexandre Lacazette gick ner under utmaningen av Kepa Arrizabalaga. Den bästa chansen i första halvlek kom när Olivier Giroud tvingade Petr Cech till en fin räddning. Men det var den tidigare Arsenal-anfallaren som öppnade poängen bara några minuter efter halvtid. Giroud mötte Emersons låga inlägg med en fantastisk nick förbi Cech. I timmen fördubblade Chelsea sin ledning. Ainsley Maitland-Niles tappade innehavet och sekunder senare matade Hazard Pedro som slutade svalt i det nedre hörnet. Fem minuter senare var det bra och riktigt över. Maitland-Niles felfrittade Giroud i straffområdet och Hazard skickade Cech fel sätt att göra det till 3-0. Målet i spelet kom från Arsenals Iwobi. Bara några minuter efter att han hade kommit in,Iwobi gjorde en fantastisk halv volley för att ge hans sida lite hopp, men Giroud och Hazard kombinerade bra för att låta belgierna göra sitt andra och sätta finalen över alla tvivel. Segern representerar Maurizio Sarris första trofé någonsin som manager och kunde se honom förbli i jobbet nästa säsong. När det gäller Arsenal juventus ronaldo tröja barn måste de nöja sig med Europa League-fotboll igen nästa säsong.