Sydkorea kom tillbaka till vinnande sätt i den tredje omgången av AFC World Cup kvalificeringen, förstärker sitt grepp på andra plats i Grupp A med en övertygande 1-0 seger över Syrien.

Hong Jeong-hos halvvolley satte Korea framåt tidigt, men några hopp om att de svarade på deras 1-0-nederlag mot Kina i sin sista kvalare med en rungande seger visade sig vara falskt.

Syrien, själva i springer för en play-off-plats, saknade inte ambition men kvaliteten i sin sista boll saknades för mycket av ett underhållande möte i Seoul.

Ändå skapade besökarna massor av möjligheter, ersättare Firas Al Khatib kom närmast när han rattlade tvärstången under andra halva stopptiden.

Nederlag betyder att Syrien förblir en punkt som är blyg för Uzbekistan, som ockuperar play-off-platsen och värdkampen Qatar senare på tisdag.

Korea, under tiden, cementerade sitt grepp på den andra automatiska kajen för att kvalificera sig till 2018 finalen i Ryssland före ett möte med Qatar i juni.

Genombrottet kom inom fyra minuter för Korea, Hong lurade in i det nedre högra hörnet efter att Syrien hade misslyckats med att hantera Son Heung-mins hörn.

Korea hade appellerat till en straff som avvisades trots fotbollströja med eget namn barn att Nam Tae-hees ansträngning från utsidan av rutan visade sig slå en syrisk spelare på handen.

Syrien såg en straffskrik av sin egen ignorerade när Omar Kharbin hade en ansträngning blockerad men de borde ha jämnats i 30: e minuten.

Korea kunde inte klara sig av en frispark från vänster men Syrien var olyckligt att se bollen falla till fullback Alaa Al Shbli, som sparkade snävt över från punktspalt.

Syrien fortsatte att växa i förtroende för andra halvlek men spelet blev nästan uteslutet inom 56: e minuten, och Nam fortsätter agonizingly nära att vrida en annan bra leverans från Son till nedre vänstra hörnet.

Ibrahim Almeh måste då vara uppmärksam på att förneka Sverige hemmatröja VM 2018 Hwang Hee-chan innan Nam sätter palmerna i Syrien målvakt.

Men värdarna var tacksamma för Kwoun Sun-tae för att behålla sin slanka ledning, eftersom han höll ut Al Khatibs hårda närvaro efter att ersättaren hade gått igenom på mål.

Almeh raced av sin linje för att hindra Son från att låsas till en throughball och bara träverket förhindrade Al Khatib från att straffa Koreas profigacy och tjäna en punkt för en spänd Syrien sida.