Irland en straffavgift Tottenham Hotspur tröja Barn billigt när Mora fouled Stephen Quinn

Efter att ha gått framåt verkade Irland lyckligt nog att sitta djupt i försvar och försöka slå Costa Rica på motangreppet genom kapten Keane.

Inför ett packat försvar kämpade Costa Rica för att komma in, medan Irlands fysiska karaktär tydligt gjorde Pintos män obehagliga, som i stor utsträckning begränsades till att skjuta från lång rad.

CONCACAF-nationens bästa chans att första halvåret föll Billiga matchtröjor fotboll till Borges i den 39: e minuten efter att Irland målvakt David Forde misslyckades med att slå Moras kors klart men Costa Ricas mittfältare försökte över huvudet sparkade strax över linjen.

Costa Rica reducerades till 10 män bara två minuter senare.

Gonzalez visades ett gult kort för en armbåge till Doyle-huvudet, som lämnade Wolves framåtblödande och Costa Rica-försvararens kritik av domaren såg honom avstängd.

I halvtidens skuggor hade Duarte en chans att utjämna sig för Costa Rica, men hans bakposthuvud från Borges frispark drev brett.

Costa Rica kom ut med intensitet efter pausen med Urena, Joel Campbell och Mora som alla misslyckades med att ta sina chanser, och de nominella värdarna behövde en spotspark för att utjämna.

I 63: e minuten släpptes Campbells finboll Urena och Krasnodar-anfallaren av Forde, där Borges slog spotsparken rakt ner i mitten för att göra det 1-1.

Bara tre minuter senare hade Irland en straffavgift Tottenham Hotspur tröja Barn billigt när Mora fouled Stephen Quinn men Keane kunde inte slå Pemberton från platsen.

Båda sidorna hade chanser att vinna matchen efter Pembertons straffbesparingar med Campbell curling ett skott brett av Fordes farstolpe innan Keane fick en tå på James McCleans kors bara för att bli nekad igen.

I den 78: e minuten slog Long in från vänster och slog ett skott på mål, men Pemberton tippade bollen runt stolpen och matchen drog ut för att hamna i en dödläge.