Ghana vände matchen runt med två mål på nio minuter kort därefter fotbollströja med eget namn barn

Asamoah Gyan och Kwesi Appiah böjde båda gudarnas dygder efter lördagens spännande 2-2-draw med Tyskland.

Efter en långsam första halvlek i Fortaleza uppstod grupp G-mötet när Mario Gotze bädde hem Thomas Mullers perfekta kors sex minuter efter intervallet.

Ghana vände matchen runt med två mål på nio minuter kort därefter fotbollströja med eget namn barn, andra Ayew hävdar sitt andra mål i turneringen med en bra header innan Gyans kliniska mål gjorde det 2-1.

Tysklands tränare Joachim Low introducerade Miroslav Klose från bänken och Lazio-veteran blev den gemensamaste målskytten i FIFA World Cup-historia genom att producera hem på fjärrkontrollen. Hans 15: e mål var att flytta honom med den brasilianska legenden Ronaldo.

Efter deras besvikliga 2-1-nederlag i händerna på Förenta staternas första gången, var Gyan glad över sin sida prestation mot en starkt fancied Tyskland outfit.

”Jag gratulerar laget, vi trodde på oss mot en stark sida som Tyskland”, berättade han för BBC Sport.

”Det var ett rättvist spel. Taktiskt var vi perfekta, vi var tvungna fotbollströjor med eget tryck billigt att stanna tillbaka och vänta på dem eftersom de är bra i besittning och vi vill inte slösa vår energi runt efter dem.

”Jag väntade bara på min chans att hända. Jag hade ett par chanser i första matchen så jag var lite nervös och mer fokuserad idag. ”

Appiah kände emellertid att hans sida kunde ha tagit alla tre punkterna om de inte slösat bort möjligheterna de skapade.

”Våra pojkar passade bra på dem,” sa han. ”Vi skapade många chanser att vi kunde ha tagit men vi kunde inte utnyttja dem.

”De var verkligen fast beslutna att kämpa till slutet, det är bara olyckligt att det slutade på det här sättet, men i det hela taget var det ett mycket bra spel.”