e minuten billiga fotbollströjor efter att han straffat ett försvarsfel inuti

Australien arbetade för att slå Bahrain 2-0 i en dämpad firande av sin världscupas asiatiska kvalifikation här på onsdag.

Socceroos, som bara firade fyra billiga fotbollströjor överlevande från laget som bokade sin biljett till Sydafrika 2010 i Qatar i helgen, blev frustrerade av de snabba besökarna och behövde andra halvleksmålen att slita ner dem.

Mile Sterjovski bröt dödläget i 55: e minuten billiga fotbollströjor efter att han straffat ett försvarsfel inuti boxen med sex gårdar och slog målvakt Sayed Mohamed för sitt åttonde toppnivå.

David Carney fördubblades ledningen i 88: e minuten efter att Jason Culinas spektakulära huvudspark ricocheted av en upprätt för Carney att ramla bollen hem för sitt andra internationella mål.

Bahrain hade bollen i nätet under andra halvleken från en Abdulla Marzooq-header, men försvararen regerade offside.

Det hade varit första gången Australien hade erkänt fotbollströjor med eget tryck billigt ett mål i sina sista sju kvalificerade spel.

Australien håller fast på sin ledning på toppen av Asien Grupp A och spelar regionala rivaler Japan i Melbourne nästa onsdag, med båda lagen redan igenom till VM-finalen.

Socceroos kunde ha haft ett tredje mål men otroligt bollen stannade efter att Harry Kewell och Sterjovski hade målrika chanser som blockerade på linjen i 75: e minuten.

Men för det mesta, för knappt 40 000 fans på en halvfylld olympisk stadion, spelade australierna som främlingar, med liten rytm och passiv passering.

Överraskningsutelämnandena från Australiens lag var Engelska Premier League-stjärnorna Tim Cahill och Vince Grella, med Cahill utelämnade helt och Grella på bänken. Grella kom på 62: e minut.

Coach Pim Verbeek sa att Cahill hade styva muskler och skulle inte riskeras.

Bahrain, som behövde en punkt att låsa upp tredje platsen i gruppen och därmed ett potentiellt VM-slutspel mot Oceania-mästarna Nya Zeeland, såg livligare ut i första halvlek.

Skipper Mohamed Salmeen hade en frihöjd av ett Abdulla Abdi-hörn i den 24: e minuten men chansen gick över linjen.

Den keltiska anfallaren Scott McDonald hade en strålande chans att bryta sin internationella måltorka i sitt 12: e spelminut senare efter att han blev klar av Brett Holman men han bröt sin volley över baren för värdarna.

Bahrain fortsatte att pressa och Mahmood Abdulrahmans frispark blinkades, bara för målvakt Mark Schwarzer att fumla bollen och regather vid det andra försöket på sin linje.

Sterjovski hade en fri header bekvämt taget av målvakt Sayed Mohamed innan Salman Isa blåste strax över baren närmar sig halvtid.