Bortsett från den 34-årige Sunderland-anfallaren Tyskland VM tröja 2018 som firar en startbåt i känd stil

Jermain Defoe gjorde målcoring tillbaka till den internationella veckan som England chalkade upp en rutinmässig 2-0 World Cup kvalificerad seger över Litauen.

Den 20: e strejken av Defoes internationella karriär kom efter 21 minuter vid Wembley och fyra år från sin 19: e mot San Marino i mars 2013.

Bortsett från den 34-årige Sunderland-anfallaren Tyskland VM tröja 2018 som firar en startbåt i känd stil, var det lite annat att skriva hem om i ett förgettabelt möte.

Manchester City Center-back John Stones tvingades in i en mållinjesparkering på halvtidsslag, men Gareth Southgates sida stängde ut segern i komfort efter att Defoes ersättare Jamie Vardy fördubblade sin fördel halvvägs genom andra perioden.

Burnley s Michael Keane gjorde sin konkurrens debut tillsammans med Stones i hjärtat av försvaret och England är den enda sidan ännu att erkänna ett mål i den europeiska kvalificerade sektionen.

De sitter fem poäng klart överst i Grupp F före närmaste utmanare Slovenien mot Skotland vid Hampden Park senare på söndagen.

#threelions pic.twitter.com/Wxxb5REkkE
– England (@England) 26 mars 2017

Englands empiriska kamp för att bryta sig igenom ett djupt lågt litauiskt försvar, tempoet på deras passerar är otillräckligt för att besvära Edgaras Jankauskas besökare.

Adam Lallana glömde ett pass genom de masserade rösterna för en skjutande Defoe för att rita ett block från Ernestas Setkus men mästaren skulle lämna Litauens målvakt utan chans lite över en halv minut senare.

Raheem Sterling sköt runt Egidijus Vaitkunas ner på vänstra kanalen och skar tillbaka en inbjudande boll för Defoe att öppna upp sin kropp och sidfot.

Sunderland-mannen drog en körsträcka från 25 meter när halvtimme närmade sig varm värme till sin uppgift, även om matchen själv helt behöll en sen söndagsmiddags känsla tills Litauen nästan nivån i första halva stopptiden.

Nerijus Valskis nickade över den ryckande Joe Hart när fotbollströjor med eget tryck billigt linjalmannen oförklarligt misslyckades med att flagga honom offside och det var kvar till Stones att knyta upp på linjen.

Sterling borde ha givit England den extra försäkring som skrämmer föreslog att de kanske behöver tidigt i andra halvlek men gjorde eländig kontakt med Ryan Bertrands inbjudande kors.

Litauen framåt Vykintas Slivka och England mittfältare Alex Oxlade-Chamberlain kallade Hart och Setkus till handling från intervall för en momentlig hiss i intensiteten.

Inspirationen kom bara i 66: e minuten – Lallana producerar en instinktiv, obefläckad touch för att ligga på Vardy för Englands andra.

Det var en livlig cameo från Leicester City-anfallaren och han lyfte en en-mot-en över i 79: e minuten.

Eric Dier drivs brett från ett hörn kort därefter, med Litauens tår och undviker ytterligare skador som de flaggade under stängningsstegen.